Puiul Fericit a fost creat special pentru consumatorii avizaţi care doresc să redescopere gustul autentic al puiului de altădată, crescut tradiţional.

Noua formulă, unică în România, validată prin sistemul internaţional  GC-MARK, certifica faptul că puii sunt crescuţi peste 56 de zile, că sunt hrăniţi cu cereale şi că trăiesc în ferme mici, cu densitate redusă, specifică unui astfel de produs.Puiul este validat pentru creştere lentă, alimentaţia şi respectiv dezvoltarea contribuind la crearea unui produs ce aduce aminte consumatorilor de gustul puiului de curte.

- Premiat la Bruxelles pentru gust de catre International Taste & Quality Institute.
- In 2017 a fost votat produsul anului in categoria carne refrigerata*
- Agricola este Furnizor al Casei Regale a Romaniei pentru carne de pasare.


AVANTAJE :

- Crescuti cu hrana 100 % vegetala, din care 70 % porumb
- Proveniti din gaini cu crestere lenta
- Agricola nu foloseste hormoni in cresterea pasarilor.


MANIPULARE PRODUS:

În funcţie de starea termică a produsului la cumpărare păstraţi produsul la frigider (refrigerat) sau în congelator.

Decongelarea cărnii se face în frigider sau utilizând cuptorul cu microunde.

Păstraţi carnea crudă separat de alte alimente.

Spălaţi suprafeţele de lucru (tocătorul), ustensilele si mâinile dupa ce preparaţi carnea.


PREPARARE & GATIRE:

Gătiţi carnea de pui prin tratament termic (fierbere, prăjire sau coacere).
 
* Studiu online efectuat in aprilie 2017, pe 6000 de consumatori romani (cu varste intre 18 si 54 de ani ). Criteriile de selectie au fost : inovatie, atractivitate, satisfactie. Detalii pe www.produsulanului.ro


Mi-e dor de ciorba aia de găină adevărată, ca la bunica acasă!

Făcea bunică-mea o ciorbă, Dumnezeule! Țin minte că vacanța de vară, pe când eram școlar, o petreceam mai mult pe la ea, la țară, într-un sătuc aproape de Prut.

Părinții lucrau la oraș și nu aveau timp de mine 3 luni, dar erau liniștiți că sunt în siguranță. Poate nu eram eu cel mai curat copil din lume, că de abia așteptam ploile de vară cu pârâurile lor pline de noroi, din care îmi făceam cizme direct pe picioare, dar eram în siguranță. N-avea ce să mi se întâmple, sincer. Era frumos, aer curat, câmpii și dealuri întregi de cutreierat, o minunăție!

Și mâncarea, n-ai cum!

Legume atunci culese direct de pe țăruși, cartofii smulși din pământ cu mâinile mele, frunzele alea de ceapă de-ți lăsau sevă pe mâini când le rupeai. Și carnea aia de pui adevărată, de găină crescută prin curte doar cu porumb și ceva furaje.

Doamne, și ce ciorbă făcea bunica din toate astea. Dacă era găină bătrână o lasă mult la foc, să se desfacă singură carnea de pe oase. Dacă era vreun pui tinerel, apărut prin primăvară, într-o oră aveam ciorba gata. Indiferent, însă, la final, adăuga niște tăieței lați de un deget, făcuți chiar de ea cu câteva minute înainte. O minunăție, pe care, după cum vă scriu, nu am uitat-o nici acum. Nu sunt mare ciorbar, dar n-am cum să uit gustul acela.

Vremurile au trecut, eu m-am făcut om mare și m-am mutat la oraș, bunica s-a dus la cele sfinte, iar satul de lângă Prut a devenit pentru mine un străin. În schimb a apărut Sophia, cea mai mare bucurie a vieții mele.

Iar, pentru ea, am reușit să replic, pe cât posibil, reteța bunicii. Printre multele bunătăți pe care le facem pentru ea, ciorba de pui, ușor acrișoară, cu borș adevărat și cu tăiței, ca la bunica acasă, se regăsește încă pe masa noastră. Bunica Sophiei, soacră-mea, trăiește încă la țară și are găini. Și, din când în când, ne trimite câteva, să le avem acolo, când ni se face poftă. Alteori, cumpărăm din comerț, dar căutăm să fie o carne cât mai sănătoasă.

Tocmai de aceea, salut inițiativa celor de la Agricola, care au lansat pe piață „Puiul Fericit” sau „Puiul Fermierului” (numele sub care poate fi cumpărat din rețeaua Auchan). Poate că nu este exact ca puiul de țară, dar e un mare pas înainte, spre produse sănătoase, într-o piață plină de chimicale, E-uri și chestii nocive. E un pui crescut lent, așa ca la țară, intre 56 și 70 de zile, adică mai bine de două luni. Dacă țin bine minte, cam așa erau și puii bunicii. Făceai un grătar fantastic dintr-un „frăgezel” dintr-ăsta. „Puiul Fericit” e hrănit ca pe vremuri, 100% vegetal, dintre care porumb în proporție de 70%. Și da, carnea lui arată ca cea a găinilor bunicii. E galbenă, frumoasă. Iar gustul e autentic. Așa ca odinioară!

E ceva, totuși, ce puiul ăsta de la Agricola are în plus față de puii bunicii mele. Nu chimicale, ci premii! Pe vremea copilăriei mele, nu stătea nimeni să controleze găinile. Dar, acum, sunt competiții internaționale în privința calității cărnii. Iar „Puiul Fericit” a luat 2 stele de aur la Bruxelles pentru gust. Iar, în România, a fost desemnat produsul anului 2017.

Iar, dacă cei de la Agricola o țin tot așa, ciorba bunicii are o șansă mare să fie aceeași și peste 10 ani. Hai să fie cu fericire!



Dan Cruceru, blogger la Taticool



Consumul de proteine de calitate superioară este esențial pentru menținerea unei bune stări de sănătate, a unui nivel energetic ridicat și previne apariția afecțiunilor degenerative

În ultimii ani, a crescut considerabil interesul consumatorilor pentru carnea de pui crescut ca odinioară, cu gust tradițional și de înaltă calitate nutrițională. Fie că e gatită la cuptor sau la grătar, alături de legume, sau în supă, atât de benefică pe timp de iarnă, această carne este bogată în proteine ușor de metabolizat, vitamine B esențiale pentru un sistem imunitar funcțional, vitamine A, D, E și K, precum și minerale, Magneziu, Fier și Seleniu, atât de importante pentru o stare de sănătate optimă.

Vestea buna este ca există disponibilă pe piața românească, carnea de pui provenită din ferma Agricola, în care păsările sunt crescute lent, într-un interval de timp cuprins între minim 56 și 70 de zile, cu furaje 100% naturale, din care 70% porumb și care are culoarea și gustul puiului crescut cândva la țară.

Este important de știut și faptul ca Puiul Fericit are o proveniență genetică deosebită, aparține unei rase special create să crească lent, cu o densitate pe metru pătrat care oferă păsărilor un spațiu de mișcare cât mai aproape de cel natural, iar carnea rezultată are proprietăți nutriționale și organoleptice aparte.

Din punct de vedere nutrițional, puiul crescut lent furnizează o cantitate mai mare de proteine biodisponibile, mai multă vitamina E și conține mai puțină grăsime intramusculară. Textura placută, și, în special, frăgezimea cărnii de pui crescut lent este mare, cel mai probabil datorită cantității mari de calpaine, care acționează un timp mai îndelungat asupra fibrilelor musculare ale puiului, fapt ce-l face delicios și ușor de consumat.

Toate aceste beneficii nutriționale recomandă consumul de carne de pui crescut lent, în special, pentru o bună sănătate cardiovasculară și un sistem imunitar echilibrat. Aportul mare de proteine de calitate superioară, ușor de metabolizat și absorbit, furnizat de acest tip de carne, este necesar într-o dietă echilibrată pentru toate categoriile de vârstă. Copiii aflați în permanent proces de creștere au nevoi proteice crescute, iar pentru adulți este esențială menținerea stării de sănătate. Persoanele cu necesar special de proteine: femeile însărcinate și care alaptează, sportivii de mare performanță, precum și seniorii, pot beneficia de calitatea proteinelor și de aportul scăzut de grăsimi pe care le furnizează Puiul fericit.

Bibliografie A. C. Fanatico P. B. Pillai J. L. Emmert C. M. Owens, Meat Quality of Slow- and Fast-Growing Chicken Genotypes Fed Low-Nutrient or Standard Diets and Raised Indoors or with Outdoor Access, Poultry Science, Volume 86, Issue 10, 1 October 2007, Pages 2245–2255



Lygia Alexandrescu, Nutriționist și Președinte al Societății Române de Educație Nutrițională